Achter de schermen van Bread & Butter: het fashion event van het jaar


Onze Britse collega Anna Bryant ging in december vorig jaar als inkoopster aan de slag bij Sarenza.nl. Sindsdien reist ze de wereld rond om de nieuwste schoenencollecties te spotten en introduceerde ze op onze site een aantal toonaangevende Britse schoenlabels, waaronder French Connection, Feud en Carvela. Wij spraken Anna na haar blits bezoek aan Bread & Butter, één van de meest coole fashion events van het jaar. Hieronder krijg je alle insider informatie en scoops!

Wat is Bread & Butter?

Anna:  ‘Bread & Butter is één van de grootste en belangrijkste internationale beurzen  op het vlak van kleding , schoenen en accessoires. Je ontdekt er alle nieuwe lente- en zomercollecties voor 2012. Met de tiende verjaardag waren we aan een speciale editie toe! Het fashion event vond plaats in de voormalige luchthaven van Berlijn: Berlin – Tempelhof.’

De voormalige luchthaven Berlijn Tempelhof: de locatie voor Bread & Butter

Waarom is het event zo belangrijk op modevlak?

‘Bread & Butter staat hoog aangeschreven omdat het de eerste fashion beurs is van het jaar. Je krijgt er de nieuwe modetrends voor het volgende seizoen te zien, bepaald door alle grote merken vanuit alle hoeken van de wereld. Bovendien is het een fantastische plek om onderhandelingen te voeren, want alle directors van alle merken maken er hun opwachting.’

Blik op de beurs

Hoeveel merken waren er aanwezig?

‘Een zeshondertal, zowel upscale brands, designer labels als alle favoriete merken van Sarenza.nl, waaronder Havaianas en El Naturalista. El Naturalista verzorgde ons transport van en naar de beurs. Wist je dat we zelfs zangeres Avril Lavigne ontmoet hebben? Zij lanceerde er haar eigen fashion lijn! Wat een aardige meid!’

Anna (links) en Avril Lavigne!

Door wie wordt het fashion event bezocht?

‘Op de gastenlijst staan inkopers, zoals wij, en persmedewerkers. Zonder uitnodiging kom je er normaal gezien niet in, al waren er dit jaar een aantal tickets aan de ingang verkrijgbaar.’

De El Naturalista stand

Welke fashion merken moeten we in de gaten houden tijdens de lente & zomer 2012?

‘Berlijn is de modehoofdstad op het vlak van streetwear. Daardoor maakten we kennis met allerlei urban labels. Verlies zeker Boxfresh niet uit het oog! Het merk is sinds dit seizoen verkrijgbaar op Sarenza.nl en brengt volgend jaar een coole collectie op de markt. Ook Feud zou ik aanbevelen, opnieuw een merk dat sinds kort furore maakt op onze site. Vooral dankzij de coole prints en motieven op de schoenen, de frisse ontwerpen en de fantastische kleuren. Tenslotte boekt Firetrap veel succes. Het label toonde tijdens de beurs een uitgebreide schoenencollectie die uit verschillende materialen bestaat.’

Welke merken behoorden tot jouw persoonlijke favorieten op de beurs?

Iron Fist weet me altijd te boeien, omdat hun collecties steeds uniek zijn. Vanaf volgend jaar kun je op Sarenza.nl Iron Fist tassen bestellen. Daar ben ik ontzettend opgewonden over. Verder hou ik van Emu. Hun nieuwe boots verschijnen in schitterende kleuren, die uitgerust zijn met een natuurlijk vochtsysteem. De schoenen werden immers zo ontworpen dat ze jouw voeten in de winter warm houden en in de zomer fris. Naast boots bieden ze een ruime keuze aan sandalen van schapenhuid aan. Die zullen in heel wat fashion magazines opduiken. Ik kijk er nu al naar uit!’

De Havaianas stand: vrolijke kleuren & prints!

Welke schoentrend zal in onze garderobe van 2012 overheersen?

‘Wedges mogen absoluut niet ontbreken tijdens de zomer. Kleuren en prints nemen ook aan belang toe. Dat was dit jaar al het geval voor kleding, maar volgend jaar zijn de schoenen aan de beurt.’

Bleef er tenslotte nog tijd over om te feesten tijdens je verblijf in Berlijn?

‘Het inkoopteam dineerde met één van de directors van Bensimon. Omdat we aan de tiende editie toe waren, vonden er heel wat speciale verjaardag happenings plaats. Zo waren er kunsttentoonstellingen, een cocktailbar en een silent disco en gaven muziekbands het beste van zichzelf. Net alsof we op een festival beland waren. Helaas waren we zo hard aan het werk dat we niet optimaal konden genieten van het feest.’

Het Sarenza-team en het El Naturalista busje

Ik reageer

*


*

Reageer: