London calling: Chelsea Boots


London calling, ici Paris, Berlin ruft an… Chelsea Boots veroveren de modewereld! Tijdens de herfst zijn klassieke herenschoenen niet weg te denken uit het straatbeeld. Opvallend: stilaan raken ze ook ingeburgerd bij vrouwen. Met Chelsea Boots voorzie je je schoenendressing van een Brits en licht mannelijk tintje.

Chelsea Boots reiken meestal tot net boven de enkels. Het gaat vaak om laarsjes zonder veters of ritssluiting die langs de zijkant elastisch aanvoelen. Daardoor kun je ze gemakkelijk aantrekken. Ze zijn als het ware instapklaar. Chelsea Boots blinken uit in tijdloosheid en elegantie en zorgen voor een dandy look. Geen enkele schoenencollectie voor heren laat ze links liggen. Meiden en dames, niet getreurd, jullie hoeven je deze prachtexemplaren niet te ontzeggen. Het bewijs wordt helemaal onderaan geleverd.

De geschiedenis van Chelsea Boots begint in Groot-Brittannië en gaat tot 1830 terug. J.S. Hall, de schoenmaker van Koningin Victoria staat in voor het ontwerp van deze zwierige herenlaarsjes die destijds hoofdzakelijk als rijlaarzen gebruikt werden. Vanaf 1960 maken Chelsea Boots, vernoemd naar een rijke wijk in Londen, furore: niet alleen Britse modefreaks ontdekken de klassieke Chelseas, maar ook de Rolling Stones en de Beatles dragen bij tot het succes en de hype.

Deze laatste dragen een aangepaste versie van de Chelsea Boots: eentje met een ritssluiting langs de binnenkant in plaats van een elastische gummiband langs de buitenkant en eentje met een hogere hak en een spitse neus. De afgeleide vorm legt de klassieke Chelsea Boots geen windeieren. Sterker nog, het wordt de maatstaf voor de moderne ontwikkeling van de Chelsea Boots, zoals we deze vandaag kennen.

Een greep uit het Chelsea Boots assortiment dat op Sarenza.nl is terug te vinden:

 

Zij hebben gereageerd

  1. #1 jessica:

    Loving the shoes

Ik reageer

*


*

Reageer: