”New Balance! Zomertrend van 2013”


Op mijn gemakje fiets ik door Amsterdam-O0st en plots zie ik een meisje met de opvallende N van New Balance, 1 maand later ben ik in Parijs en de trend heeft zich als een lopend vuurtje verspreidt…

New Balance schoenen bestaan al ruim 100 jaar en komen van oorsprong uit Cambridge in de staat Massachusetts van de Verenigde Staten. De man achter het merk is William J. Riley, hij begint in 1906 zolen en orthopedische schoenen te maken.

arthur_hall_sign
Poster van New Balance Bron: lecloset.com

In de jaren ’50 besluit hij het bedrijf aan zijn dochter en schoonzoon te verkopen, dit betekent een nieuw tijdperk voor New Balance. In 1961 ontwerpt het label de allereerste hardloopschoen,  de Trackster, ter wereld. Dit is ook de eerste schoen die in verschillende breedten te verkrijgen is.

trackster_1960

New Balance – Trackster (1961)

De Trackster gaat als een lopend vuurtje op de sportclubs van Amerikaanse High Schools. Later in 1972, op de dag van de marathon van Boston, wordt New Balance overgenomen door Jim Davis, de huidige directeur en enige eigenaar. Hij neemt zich voor om de waarden van het merk, zoals prestaties en kwaliteit, in stand te houden.

New Balance in de jaren ’70

Het marketingteam van New Balance weigerde topatleten te gebruiken voor de promotie en deze missie is zeker geslaagd. Fashionista’s over heel de wereld zijn fan! De sneakers worden steeds opvallender en dagen je uit om dat ene stapje verder te gaan. Ondertussen is er een heftige concurrentiestrijd aan de gang met Nike.

New Balance dames schoen tas

New Balance schoenen en tas 

 

Zelfs de Amsterdamse taxichauffeur Kemal weet het zeker ”New Balance! Zomertrend van 2013”, laten we hem maar op zijn woord geloven. Hij zweert ook de trendsetter te zijn…

New Balance heren

Welk New Balance model zie je jouw vriend liever dragen? Modern of Classic?

 

bron: http://www.thestyleking.com/fashion/brand-icon/brand-icon-new-balance-2/

Zij hebben gereageerd

  1. #1 Trijntje:

    Ik was helemaal niet bekend met de geschiedenis van de New Balans schoenen. Maar wel een leuk verhaal. Ik zelf hou meer van de Nike Air. Maar vind de New Balans ook echt mooi staan.

    • #2 Laetitia:

      Klopt, sommige merken hebben echt een interessante en lange geschiedenis! De geschiedenis van Nike gaat misschien niet zo ver terug, maar de sneakers zijn legendarisch!

Ik reageer

*


*

Reageer: