Momenteel

 

Kunsthal logo

Schoenenliefhebbers, houd je hart vast… De Kunsthal komt met een expositie over schoenen! Merken waar veel van ons enkel over kunnen dromen zijn er: Ferragamo, Blahnik. En ik verklap je een leuk feitje, voor alle SITC fans, de Manolo’s die Carrie Bradshaw draagt tijdens Mr. Big zijn huwelijksaanzoek zijn er ook te bewonderen!

Er worden zowel schoenen uit het Victoriaanse tijdperk als uit de moderne tijd tentoongesteld. De Kunsthal leent de collectie pumps, boots en sandalen van het “Modemuseum Hasselt”. Deze collectie vormt samen met het “Nederlands Leder & Schoenen museum” in Waalwijk en de “Museo Salvatore Ferragamo” in Florence de basis van de expositie.

S.H.O.E.S. Over hoge hakken en echte liefde

Het bijzondere aan de expositie is dat iedereen de kans had om zijn of haar eigen bijdrage te leveren met het MaakMee project. MaakMee is intussen afgesloten, maar dit betekent enkel dat het aftellen naar de expositie kan beginnen!

Wat valt er nu te doen?

Heel simpel, vanaf 1 februari kun je kijken naar en leren over: schoenen, schoenen en nog meer schoenen.Van boots uit het Victoriaanse tijdperk en de eerste stiletto’s uit de jaren ’50 tot platform schoenen uit de jaren ’70.

Oke… iets meer dan schoenen

Davide Bellotta (Conny Janssen Danst!) maakt ook deel uit van de expositie met een speciale choreografie. Nee, geen Beyonce moves op stiletto’s, maar een sensuele en intense dans over de ontmoeting tussen twee sterke karakters.

 

 

“Want lopen op hakken is een Kunst…”

Sarenza verdiept zich uiteraard in de wereld van de online schoenen met merken als Vivienne Westwood, Kenzo, Terry de Havilland en meer…

Als officiële partner van dit event organiseert Sarenza elke week wedstrijden en worden pumps en stiletto’s geselecteerd die bijgedragen hebben tot de kunstgeschiedenis van hoge hakken.

Save the date

De wedstrijd “Win €300 shoptegoed!” start op 1 februari 2014, met elke week een nieuwe vraag en een nieuwe winnaar!

Waar, wanneer en hoeveel?

Toegangsprijzen (prijswijzigingen o.v.)
Volwassenen €11
Groepen van minimaal 15 personen €8,50
CJP en studenten t/m 26 jaar €6
Jeugd 6 t/m 18 jaar €2
Kinderen t/m 5 jaar gratis
Kunsthal Vrienden en Kunsthal Cirkelleden gratis
Museumparkticket €27,50
Nieuw: vanaf 1 februari is de Museumkaart geldig

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
Zon- en feestdagen 11.00-17.00 uur
Maandag gesloten (behalve op feestdagen)
Koningsdag (26 april) gesloten

Adres
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
communicatie@kunsthal.nl
T 010-4400300
www.kunsthal.nl

 

Zij hebben gereageerd

  1. #1 Hoi:

    Hier wilde ik echt heel graag heen. Vandaag heb ik dus eindelijk de Kunsthal hiervoor bezocht, en ik vond het helemaal niks. Zoveel hakken, maar allemaal op een prop geplaatst, bijna niets aan informatie wordt er gegeven over de schoenen. Het is het helaas niet waard.

Ik reageer

*


*

Reageer: