10 Manieren om je liefde voor je schoenen te verklaren


edito_01_red-dingue-inter

Me, Myself and My Shoes… waarom zou je je liefde voor je schoenen niet verklaren op Valentijnsdag? Sarenza stelt 10 kleine aandachtspunten voor, om jouw liefdesverhaal compleet te maken.

 

‘Shoes, yes I love you!’

1) De lente komt er aan! Tijd om de grote schoonmaak te houden.  En wie grote schoonmaak zegt, denkt aan ook zijn of haar schoenendressing. Een beetje sorteren kan geen kwaad, toch? Op basis van de kleur, van het seizoen, van de aankoopdatum… De ideale gelegenheid om je schoenen meer dan ooit te vertroetelen.

2) Bescherm je schoenen. Zeker nu de winterkoude  haar intrede heeft gedaan. Om nog maar te zwijgen van de regenbuien. Eén oplossing: een antirainmiddel. Eén druk op de spuitbusknop en je schoenen krijgen een tweede leven. Vergelijk het met het redden van een drenkeling. Het gaat om leven of dood!

3) Trakteer ze op een wandeling. Jouw sportschoenen zuigen het stof op in je kamerhoek en verlangen maar één ding: frisse lucht opsnuiven tijdens een kleine wintertocht. En dat tijdens het rennen, indien mogelijk. Denk niet alleen aan jouw welzijn, maar ook aan die van je schoenen.

4) Durf afstand te nemen. Aan alle mooie dingen komt een eind. Schoenen bewaren die je al lange tijd niet meer gedragen hebt… het is net alsof je bij een jongen blijft waarvan je niet meer houdt. Oké, het is een nobele daad, maar ooit moet je de stap nemen. “Shoes, you love them or you leave them.”

5) Onderhoud je schoenen. Hoe voel je je, wanneer je al drie maanden lang niet meer bij je kapper bent langsgaan en je haarkleur begint te verbleken? Slecht toch? Hetzelfde geldt voor je schoenen: één keer per maand wat schoenpoets volstaat. Sterker nog, ze ervaren het als een wellnesskuur of een beurt bij de schoonheidsspecialist. Want nadien sprankelen ze opnieuw.

edito_02_12cm

 

6) Wees trouw. We hebben allemaal een paar schoenen die al een aantal weken (lees maanden) wachten op wat TLC (Time, Love and Care). Ze zijn misschien versleten maar je liefde voor hen is nog altijd even groot als op de eerste dag. Als je zwarte gelakte enkellaarsjes of stoere low boots een leven lang wil dragen, dan is een rit naar de schoenmaker vereist. Ze verdienen het, laat ze niet langer wachten.

7) “Wax on, Wax off”… maar dan voor schoenonderhoud. Wis de slechte herinneringen uit: vervelende vlekken van gisteravond of regenvlekken. Met een beetje zorg is dit makkelijk te voorkomen.

8) Waarom zou je niet uitgaan met je dansschoenen? Vandaag op het programma: een schuivelnummer dat jou en je schoenen dichter bij elkaar brengt. Jouw schoenen maken precies de juiste personen groen van jaloezie en warm van verleiding.

9) Verras anderen met je schoenen. Hunter boots kunnen bijvoorbeeld prima mee naar kantoor op een regenachtige dag. Ze zijn multifunctioneel en vooral ideaal voor een boswandeling in het voor- en najaar. Tijdens de zomer geven ze jouw festivaloutfit een extra edge!

10) Verwennerij voor je liefste. Verzorg je suède schoenen in even grote mate als je haar. Laat je suède schoenen spinnen als een kitten.

Ik reageer

*


*

Reageer: