HOW TO: Converse All Stars schoenen schoonmaken/onderhouden


Jarenlang vroeg ik me af waarom zoveel mensen Converse All Stars dragen. Zitten die schoenen echt zo lekker? Dat valt toch best mee? Totdat ik zelf een paar All stars kocht. Nou, ik kan je vertellen: ik was meteen verkocht. Ze zitten ongelooflijk comfortabel en zijn daarnaast ook heel makkelijk te combineren. Hoe vaker de zon schijnt, hoe eerder ik geneigd ben om mijn witte All Stars uit de kast te halen. Helaas draag ik deze schoenen te vaak en zijn ze inmiddels niet zo wit meer. Er zijn mensen die hun schoenen in de wasmachine stoppen, maar daar kunnen je schoenen van krimpen. Vandaar dat ik vandaag met een simpele “how to” voor jullie heb! Door middel van zes stappen laat ik zien hoe jij je All Stars (schoenen van canvas) kunt schoonmaken!

Allereerst de benodigdheden. Aangezien de schoen over het algemeen van canvas is gemaakt zou je een reinigende mousse kunnen aanschaffen. Maar waarom zou je dat kopen als het ook prima met huis, tuin en keukenmiddeltjes kan?! Vandaag leg ik uit hoe je dit kunt doen. ;-)

Dit is wat je nodig hebt:

1. Vloeibare zeep (voor een zeepsopje)
2. Oude tandenborstel
3. Emmer en een teiltje (mag uiteraard ook twee teiltjes of kommen zijn)
4. Spons (mag ook een schuurspons zijn)

 STAP 1
How to 2

Meng een beetje vloeibare zeep met wat lauwwarm water in je emmers of teiltjes. Pak je schoen en haal de veters eruit. Doe deze veters in een van je emmers/teiltjes en laat ze goed inwerken in het sopje.

 

STAP 2:

How to 3

Pak vervolgens je spons en dompel hem onder in je andere emmer of teiltje. Knijp daarna je spons goed uit, maar zorg dat het nog vochtig genoeg is om schoon te maken. Probeer nu met je vochtige spons de schoen (het canvas gedeelte) zachtjes schoon te maken. Let op dat je niet te hard met je spons over je schoen wrijft.

STAP 3

Nu gaan we aan de slag met de rubberen/gom rand van de schoen. Pak je oude tandenborstel en dompel deze onder in het sop. Probeer nu met je tandenborstel goed over de randen heen te poetsen. Mocht er niet genoeg zeep in het water zitten, dan kun je ook proberen om wat extra zeep op de tandenborstel te doen. Pas wel op dat je niet te veel zeep gebruikt! Als laatste kun je nog een keer met je spons over de randen heen poetsen om eventueel de extra zeepresten weg te halen.

STAP 4:

How to 5

Nu je klaar bent met poetsen, is het tijd om de schoenen te laten drogen. De beste manier om dit te doen is om je schoenen een nachtje te laten staan en in de lucht te laten drogen. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om je schoenen droog te föhnen.

STAP 5: 

How to 6

Als het goed is, zijn je All stars nu droog. Om het stof er weer netjes uit te laten zien kun bepaalde canvasgedeeltes van de schoen gaan strijken. Op deze manier komt het stof (en de schoen zelf) weer tot z’n recht. Deze stap hoef je niet per se te volgen en mag je overslaan als je dat wilt!

STAP 6:

How to 7Have fun met je schone All stars!

TIP!
Heb je last van een vetvlek? Geen paniek! Koop tetrachloorkoolstof en je vetvlek is zo verdwenen!

Hoe maak jij je All Stars sneakers schoon of heb jij een nuttige tip die je graag wilt delen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Zij hebben gereageerd

  1. #1 Will:

    Goede tips! Mijn allstars zien er niet uit dus dit kan ik zeker gebruiken. Ook al ben ik schoonmaker, ook ik weet niet alles! :)

Ik reageer

*


*

Reageer: