DIY ♥ arty schoenen!


Waarschijnlijk heb je ze al gespot op de catwalk van verschillende modeshows. De arty trend heb je wellicht ook al in de verschillende winkels gezien. Toch zitten er wat nadelen aan deze trend. Ten eerste durft niet iedereen felle kleuren te dragen en ten tweede zijn felle kleuren best lastig te combineren. Ben je fan van de arty trend, maar ben je geen waaghals op het gebied van mode? Geen ramp! Ga dan voor arty pumps. Deze hakken zullen jouw outfit helemaal compleet maken.

Maar hoe kom je nu aan arty pumps/schoenen? Vandaag heb ik een tutorial voor je om zelf je bestaande schoenen om te toveren tot arty pumps!

De benodigdheden:

- Een paar zwarte hakken/pumps van Georgia Rose

- Een ronde borstel (maat 14)

- Afplaktape

- Textielverf in wit, geel, groen en rood

escarpin-tuto-le-matériel

Stap 1: Uitlijnen van je schoen

Om te beginnen begin je met het schetsen van de basislijnen. Deze plak je vervolgens af met tape . Wanneer je dit doet krijgt je schoen meer structuur en kun je jouw pumps straks makkelijker bewerken. Een goede compositie van stevige grafische lijnen zorgt ervoor dat de balans terugkomt in de schoen wanneer je straks met de hand lijnen tekent.

Kies je eerste kleur uit en kleur de lijn in. Eenmaal opgedroogd kun je doorgaan met de volgende lijn. Hiervoor kies je een nieuwe kleur uit. Wanneer de kleur niet fel of dekkend genoeg is, kun je nog een laag verf aanbrengen. Wacht 20 minuten voordat je de tape eraf haalt en doorgaat met de volgende stap.

3-DIY-Tracer-des-traits-droits-1

4-Etape-2

Stap 2: Bescherm de schoenzool

Nu de basis is gezet kun je jouw creatieve kant laten zien. Plak met afplaktape de zool af zodat je die niet onderkliedert met verf.

5-etape-1-scotcher-la-semelle

Stap 3: Laat je innerlijke Picasso los!

Wanneer de schoen eenmaal is afgeplakt kun je beginnen met het versieren van de schoen. Pak je verfkwast en verf een of twee stroken per kleur op de verschillende zijden van de schoen. Vergeet de hak van de schoen niet. Verf uit de losse hand. Maak je geen zorgen, het hoeft geen precisiewerk te zijn! Het is veel mooier wanneer je de stevige grafische lijnen die je eerder hebt gemaakt combineert met lijnen die je uit de hand tekent. Probeer te variëren met de kleuren en de lengte en breedte van de lijnen.

6-Traits-à-main-levée

Het resultaat

Voel je vrij om wat extra stroken bij te tekenen om je schoen mooier te maken. Hier is alles grafisch gehouden met felle kleuren en contrasterende verfstroken zodat het niet te chaotisch is. En voilà, klaar zijn je arty shoes!

1-escarpin-imprimé-coup-de-pinceaux-900px

 

Ik reageer

*


*

Reageer: