10 goede redenen om Stan Smiths te dragen


1) Je ziet ze overal. Tenzij je de afgelopen maanden onder een steen hebt geleefd, heb je het niet kunnen missen, de Stan Smith is de grootste hit van deze lente. Kijk heel even om je heen op straat en je weet genoeg; een ware Stan Smith invasie aan de voeten van alle jongens en meisjes.

2) Het zijn echte warriors. Ze waren immers al eerder hot stuff. In 2012 besloot Adidas echter de productie van de mythische schoenen te stoppen. Wat hier de reden van was laten we even in het midden. De Stan Smith maakte in ieder geval zijn grote comeback in januari 2014. De boomerang techniek, noemen we dat, en het lijkt te werken!

3) Ze zijn voor iedereenDe grootste kracht van de witte tennisschoen is het strakke design. De fashionistas dragen ze kleurrijk, met een tuinbroek of een geprinte jumpsuit, maar ze zijn voor de casual meisjes ook ideaal om te dragen met een boyfriend jeans. Voor elk wat wils dus, Stan Smith brengt iedereen bij elkaar.

4) Ze zijn het bewijs dat een sneaker casual maar ook vrouwelijk kan zijn. Herinner je je deze foto van Gisele Bundchen nog (uit de Franse Vogue van vorig jaar). Ultra sexy MET tennisschoenen. Ok, niet zo moeilijk als je een compleet naakt supermodel bent, maar toch: het bewijs is daar!

Gisèle Bundchen in Stan Smiths Bron : Chaussures collector

Gisèle Bundchen in Stan Smiths Bron : Chaussures collector

5) De tijd doet ze niets. Geboren in 1973, maar op de adidas Originals Stan Smiths valt geen enkele rimpel te bespeuren. Beter nog, door ze te dragen krijgen ze alleen maar meer karakter.

6) Ze hebben een vleugje jeugdsentiment. Omdat schoenen dragen die je ook al aanhad toen je 14 was je nou eenmaal aan vroeger doet denken. Probeer maar eens, eenmaal je voeten in Stan Smiths en al je jeugdherinneringen komen als magie naar boven.

7) Ze zijn vernoemd naar een beroemde tennisser, die deze sportschoenen toen helemaal in beeld bracht. Andere tijden brengen echter andere iconen met zich mee, en tegenwoordig is de zangeres Sky Ferreira die er voor zorgt dat iedereen Stan Smiths wil hebben. Oftewel, dit is hoe street credibility veranderd in gegarandeerde coolness.

Sky Ferreira en haar Stan Smiths Bron: Sneaker Freaker

Sky Ferreira en haar Stan Smiths Bron: Sneaker Freaker

8) Ze zijn super comfortabel. Alsof je op wolken loopt!

9) De modewereld is enthousiast. Phoebe Philo, de hoofdontwerpster van het chice merk Céline lijkt haar Stan Smiths nooit uit te trekken. Net als Kanye West. Kortom, alle fashion guru’s zijn in de ban van Stan Smith.

Phoebe Philo en haar Stan Smiths Bron : Game of style

Phoebe Philo en haar Stan Smiths Bron : Game of style

10) ‘The devil is in the details.’ Op het eerste gezicht zie je het misschien niet, maar de Stan Smith is meer dan alleen een witte sneaker. Blauw, rood of groen logo, klitteband of veters, er is voor elk wat wils.

 

Ik reageer

*


*

Reageer: