First world shoe problems: Vieze All Stars, beschadigde lakschoenen, dof leer en knellende schoenen


Het leven van een shoe addict komt met voor en nadelen, bij Sarenza weten we dat maar al te goed. Natuurlijk, we hebben een ruime keuze aan schoenen in onze selectie (is 50 paar eigenlijk te veel?), voor iedere gelegenheid is er een paar (of drie paar) en (online) shoppen voor schoenen is gewoon ZO rustgevend.

Helaas brengt het verzamelen van schoenen ook problemen met zich mee. En dan hebben we het niet alleen over vriendjes die vervelende vragen stellen zoals ‘had je die niet al?’ en je bankrekening die je forceert om je af te vragen of je écht nog een 4e paar witte sneakers nodig hebt… Nee, sommige problemen zijn domweg praktisch van aard. Denk: ‘Help! Een vlek op mijn favoriete laarzen’ of ‘Dit zijn mijn favoriete pumps maar ze doen ZOveel pijn’. Het goede nieuws, problemen zijn daar om opgelost te worden en bij Sarenza weten we hoe!

Daarom bij deze vier veel voorkomende ‘shoe problems‘ en hun oplossingen, omdat het leven al moeilijk genoeg is…

 

1. Vieze All Stars

Het probleem:

De goede oude Converse Chuck Taylor, de schoen die we allemaal hebben en jaar in jaar uit met liefde dragen. Ook al is er niets beter dan een vers nieuw paar, All Stars zijn er nou eenmaal om vaak te dragen en wat je er ook mee doet, brand schoon blijven ze nooit helemaal.

De oplossing:

Geen zorgen, je All Stars schoonmaken is super simpel! Stop ze in een kussensloop en was ze dan in de wasmachine op een normaal wasprogramma en laat ze aan de lucht drogen.

Of beter nog, ga aan de gang met een sopje en een emmertje. Klik hier voor een volledige how-to over All Stars schoonmaken.

Op zoek naar een natuurlijker middeltje? Canvas schoenen schijn je prima te kunnen reinigen met een doorgesneden aardappel

 

2. Beschadigde lakschoenen

shiny

Het probleem:

Ze maken je outfit helemaal af, die leuke glimschoenen. Maar na een keer of 3 dragen komen er van die lelijke strepen op. Shiny shoes zijn happy shoes, maar shiny shoes met strepen maken je look toch minder polished

De oplossing:

Voorkomen is beter dan genezen dus zorg dat je je lakleren schoenen goed beschermd en na aankoop inspuit met een beschermende spray. Je schoenen insmeren met citroensap, om ze vervolgens te poetsen, helpt ook om het leer te beschermen tegen krassen en strepen.

Is het al te laat? Om schoenen in lakleer schoon te maken kun je een doek gedrenkt in magere melk en daarna een droge doek gebruiken. Kan je daarna weer lekker verder shinen!

3. Dof leer

leer oppoetsen

Het probleem:

Effen, geprint, zwart, cognac… Een echte shoe addict houdt van leer. Leren schoenen moeten echter wel verzorgd worden om ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bij aankoop blinken je nieuwe leren enkellaarsjes misschien nog zo mooi, maar na een tijdje wordt het leer dof…

De oplossing:

Verzorg je leren schoenen! Poets ze regelmatig, hier lees je hoe.

Op zoek naar een life hack, wij begrijpen dat je het al druk genoeg hebt en niet altijd zin hebt om je schoenen uitgebreid te gaan poetsen. Gelukkig is de schil van een banaan ook uitstekend geschikt als natuurlijk verzorgingsproduct om je schoenen te doen blinken. Ga met de binnenkant van de schil over je leren schoenen en veeg daarna af met een schone en droge doek.

Nog een goede reden om meer fruit te eten!

4. Knellende schoenen

Het probleem:

Hoe zeker je ook was van je zaak tijdens het bestellen, en hoe overtuigend je ook tegen jezelf hebt gezegd dat het wel mee valt, nu je nieuwe schoenen zijn aangekomen en je ze een dagje hebt gedragen blijken ze toch echt wat te krap. Helaas, het gebeurt. Sommige schoenen zijn gewoon zo mooi dat ze je doen laten ontkennen dat ze eigenlijk helemaal niet lekker zitten…

De oplossing:

Niet gevreesd, zelfs hier hebben wij een oplossing voor.

Opnieuw, voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, en wij begrijpen dat het online soms niet makkelijk is om de juiste maat te bestellen. Daarom proberen we zo goed mogelijk maat advies te geven en staat bij de schoen aangegeven of je je gebruikelijke, of een afwijkende maat moet bestellen. Om echt helemaal zeker te zijn van je gebruikelijke maat kan je ook altijd gebruik maken van onze gratis voetenmeter.

Bovendien, heb je de schoenen nog niet gedragen en zijn ze nog in originele staat? Hoera, bij Sarenza heb je 100 dagen om je te bedenken en de schoenen te retourneren.

Zo niet, zelfs dan is alle hoop nog niet verloren. Je kan bijvoorbeeld:

- Een schoenspanner gebruiken: Het voordeel van een schoenspanner is dat de vorm van schoenen ermee aangepast kan worden en tegelijk het vocht wordt geabsorbeerd.

- Water laten koken en je schoenen boven de damp houden (opgelet echter met broze materialen zoals canvas en nubuck). Trek dan aan de schoenen om ze breder te maken. Je kunt het water ook vervangen door diepvrieszakjes, die je in de schoenen stopt. Bewaar alles dan in de diepvriezer. Na het ontdooien van de schoenen zal het leder verslapt zijn.

- Krantenpapier nat te maken en als bal in je schoenen te steken. Druk stevig op de achterzijde van de schoen om het leder een beetje te “breken”. Het krantenpapier zal hetzelfde effect hebben als de schoenspanner.

Staat jouw shoe problem er niet bij? Meer oplossingen vind je in onze onderhoudsgids, en houd de blog zeker goed in de gaten!

If there was a problem, yo I’ll solve it.

Heb jij nog andere tips voor bovenstaande shoe problems? Laat het ons weten in de comments!

Ik reageer

*


*

Reageer: