First world shoe problems: Wat te doen bij stinkschoenen en vieze schoenen?


Het leven van een shoe addict komt met voor en nadelen, bij Sarenza weten we dat maar al te goed. Natuurlijk, we hebben een ruime keuze aan schoenen in onze selectie (is 50 paar eigenlijk te veel?), voor iedere gelegenheid is er een paar (of drie paar) en (online) shoppen voor schoenen is gewoon ZO rustgevend.

Helaas brengt het verzamelen van schoenen ook problemen met zich mee. En dan hebben we het niet alleen over vriendjes die vervelende vragen stellen zoals ‘had je die niet al?’ en je bankrekening die je forceert om je af te vragen of je écht nog een 4e paar witte sneakers nodig hebt… Nee, sommige problemen zijn domweg praktisch van aard. Denk: ‘Help! Een vlek op mijn favoriete laarzen’ of ‘Dit zijn mijn favoriete pumps maar ze doen ZOveel pijn’. Het goede nieuws, problemen zijn daar om opgelost te worden en bij Sarenza weten we hoe!

Daarom bij deze weer 3 veel voorkomende ‘shoe problems‘ en hun oplossingen, omdat het leven al moeilijk genoeg is…

1. Stinkschoenen

stinkschoenen

Het probleem:

Och, wat houden we toch van de zomer. Warmer weer betekent niet alleen ijsjes, blote benen en barbecues, maar ook eindelijk weer sneakers zonder sokken. Helaas helaas kan dit laatste nog wel eens voor vervelende luchtjes zorgen. En zodra je schoenen eenmaal stinken, lijkt het alsof de zaak verloren is en niets deze stank nog kan verdrijven. En geef toe, schoenen waarin zelfs je schoon gewassen sokken gaan stinken zal je niet veel dragen. Zonde!

De oplossing:

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Zoals we al eerder zeiden, canvas schoenen zoals All Stars kan je gewoon in een kussensloop stoppen en in de wasmachine wassen. Ligt het niet zo simpel? Kwalijke geurtjes verdrijf je zo met een mengsel van tijm en steenkool.

‘Betekent dit dat ik mijn schoenen nooit meer zonder sokken kan dragen?’ horen wij je vragen. Gelukkig niet. Breng wat talkpoeder of transpiratiewerende crème aan op je voeten voordat je je schoenen aantrekt. Heb je toch nog last van stinkvoeten? Lucht je schoenen uit direct nadat je ze gedragen hebt en berg ze op met een citroenzeepje erin. Een trucje uit grootmoeders tijd, works like a charm!

2. Vieze suède schoenen

suede

 

Het probleem:

Met wat je ze ook draagt, suède schoenen geven je outfit een upgrade en vooral met de massale opkomst van de seventies trend is suède onmisbaar in je garderobe. Wat is dan nu het probleem? Tenzij je je schoenen alleen binnen draagt kan suède vies worden. En vies suède is lang niet zo mooi als schoon suède. Is nou eenmaal zo.

De oplossing:

Het ideale reinigingsmiddel voor suède schoenen is een mengsel van water, ammoniak en een crêpeborstel.

Verwijder eerst eventueel los vuil en stof met de crêpeborstel. Breng daarna talkpoeder aan op je schoenen en laat ze een volledige nacht staan. De volgende ochtend veeg je de overtollige talk weg met een schone doek. Je kunt daarvoor ook een potloodgum of zelfs broodkruim gebruiken. Water met een beetje ammoniak maakt de schoenen nog schoner.

Echt hardnekkige vlekken kun je verwijderen met lauw zeepwater en een nagelborsteltje. En voila, je suède enkellaarsjes zijn weer als nieuw!

3. Vieze witte schoenen

witjes1

Het probleem:

Leuk hoor, die witte sneakers trend, maar als er een kleur is die moeilijk schoon te houden is is het wel wit. En tsja, je schoenen zijn nou eenmaal het mooist als ze nog crispy white en squeeky clean zijn, en niet het midden houden tussen beige en vlekkerig grijs.

De oplossing:

Geen zorgen, die witte schoenen krijg je wel weer witter dan wit, hoe hangt alleen af van het type vlek:

- Grasvlek? Gebruik alcohol. Niet om te drinken. Maar om de vlek te verwijderen.

- Vetvlek? (hey, het is barbecueseizoen, wij begrijpen je) oplosmiddel zou de trick moeten doen. Werkt ook bij hardnekkige zwarte sporen op witte leren schoenen.

- Andere natuurlijke middeltjes om witte schoenen op te poetsen zijn reinigingsmelk, verzorgende melk voor baby’s (ja echt), of terpentijn!

Staat jouw shoe problem er niet bij? Meer oplossingen vind je in onze onderhoudsgids, check ook ons vorige artikel, en houd de blog zeker goed in de gaten!

Heb jij nog andere tips voor bovenstaande shoe problems? Laat het ons weten in de comments!

Zij hebben gereageerd

  1. #1 Anoniem:

    …kan je gewoon in een kussensloop stoppen en in de wasmachine wassen. LICHT het niet zo simpel? …

Ik reageer

*


*

Reageer: