how to: voeten zomerklaar maken in 4 stappen


Wie zomerschoenen denkt, denkt sandalen en wie sandalen denkt, denkt voeten. Voeten die de hele winter in schoenen hebben gezeten en (geef toe) niet al te veel aandacht hebben gehad. Grote kans dus dat, ondanks dat jij al klaar bent voor de zomer, je voeten er nog niet helemaal zijn. Daarom bij deze 4 stappen om in je achterhoofd te houden voordat je je sandalen weer uit de kast trekt. Omdat niks beter staat bij sandalen dan een paar prachtige summerproof voeten!

 

voeten2

♥ stap 1) Boenen maar!

Schone voeten liggen aan de basis van mooie voeten, dat hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Zorg er dus voor dat je voeten schoon zijn en neem een heerlijk voetbadje met wat badolie, badzout of een speciale voetenbad bruistablet. Laat je voeten lekker weken en vergeet vooral niet tussen je tenen te boenen!

Vervolgens kun je een scrub gebruiken om je voetjes poezelig en zacht te maken. Deze kan je trouwens ook super makkelijk zelf maken! Meng daarvoor gewoon rietsuiker met (amandel)olie en masseer je voeten ermee met cirkelvormige bewegingen.

 

voeten5

♥ stap 2) Eelt verwijderen

Als er iets onaantrekkelijk is aan voeten, zijn het wel dikke plakkaten eelt. Je sandalen mogen dan misschien wel chunky sandalen zijn, maar je voeten hoeven niet mee te doen aan deze trend. Werk aan de winkel dus. Eelt verwijderen gaat het best direct na je voetenbadje met een puimsteen (te koop bij de drogist). Als de huid van je voeten een beetje week is, is hier veel minder spierkracht voor nodig. Er zijn nog genoeg andere tools om eelt van je voeten te verwijderen, maar kijk uit met raspen en andere scherpe voorwerpen.

Het is misschien even een karwei, maar doe dit een keer goed, en je hebt er de hele zomer profijt van!

voeten3

♥ stap 3) Verzorgen

Nu is het tijd om je voeten eens lekker te verwennen met een fijne voetencrème of bodylotion. Als je je voeten hydrateert, zien ze er gelijk een stuk mooier en gezonder uit. Je zou ook kunnen kiezen voor een zelfbruinende crème (niets mooier dan mooie gebruinde voeten in bijvoorbeeld metallic sandalen), maar let wel op dat de kleur van je voeten niet te erg verschilt met de kleur van je benen (we zeggen het toch maar even).

Vergeet ook niet om restjes nagellak te verwijderen, je nagelriemen terug te duwen met een bokkenpootje en je teennagels (recht!) af te knippen.

 

voeten1

 

♥ stap 4) Nagels lakken

Yes, je bent er bijna, maar zomervoeten zijn niet zomerklaar zolang ze nog geen vrolijk gelakte nagels hebben. Ga voor een klassieke dieprood of zwart, of voor een kleur die perfect gaat bij gebruinde voeten, zoals koraal, turquoise of lichtroze.

Begin met een basecoat (verkleurde nagels wil je gewoon echt niet), breng een of twee laagjes van je favoriete nagellak aan, en eindig met een topcoat. Zo voorkom je dat je nagellak snel afbladdert, en dat is handig voor de dagen waarop het weer niet zo mooi is, en je je vers-gelakte tenen toch weer in dichte schoenen moet wurmen.

 

Het enige wat je voeten nu nog nodig hebben, is wat liefde en aandacht. Blijf je voeten regelmatig scrubben en smeer ze af en toe in met bodylotion of voetencrème. Et voila, je voeten zijn in ieder geval klaar voor een lange, hete en stijlvolle zomer.

Nu alleen nog dat nieuwe paar sandalen om je flawless voeten in te showen. Geen zorgen, bij Sarenza hebben we er meer dan genoeg en de keuze is reuze! Check hier onze favorieten.

Check ook ons pinterest bord voor meer sandalen inspiratie.

 

Zijn jouw voeten al zomerklaar of is er nog wat werk aan de winkel? Laat het ons weten in de comments!

Ik reageer

*


*

Reageer: